Social

Șofer obligat să dea înapoi sporul de radiații

Un salariat al Serviciului de Ambulanță Județean Gorj a fost obligat de instanță să restituite sporul de radiații primit în perioada 2018 - 2020.

“Serviciul Județean de Ambulanță Gorj a solicitat instanței de judecată ca pârâtul să fie obligat la plata sumei de 3.693 lei, reprezentând spor de radiaţii in procent de 10%, acordat nelegal in perioada martie 2018 - februarie 2020, solicitând, de asemenea și cheltuieli de judecată”, se arată în documentul de la instanță.

Curtea de conturi a stabilit că nu există legislație pentru ca un astfel de spor să fie acordat bărbatului încadrat ca șofer. “Curtea de Conturi a României - Camera de Conturi Gorj a reținut că pârâta a achitat nelegal sporul pentru radiații în procent de 10%, deși acest spor nu este prevăzut în niciunul dintre actele normative care reglementează stabilirea drepturilor salariale și a altor drepturi cuvenite personalului contractual din serviciile de ambulanță”, a mai precizat sursa citată.

Cum sporul de radiații nu a fost acordat în baza unor clauze ale unui contract colectiv de muncă, astfel încât Curtea de Apel Craiova a stabilit că salariatul trebuie să dea banii înapoi.

Vizualizări: 1,468

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: