Eveniment

Șofer de tir, amendat cu 9.000 lei

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, împreună cu reprezentanți ai ISCTR, au acționat în perioada 25-26 septembrie pe drumurile publice din județul Gorj, în vederea prevenirii și combaterii abaterilor de la respectarea normelor legale privind siguranța și legalitatea transportului de mărfuri generale și periculoase.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 156 de sancţiuni contravenţionale. Au fost reținute cinci permise de conducere și au fost retrase cinci certificate de înmatriculare.

Astfel, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat, marți, o persoană de 47 de ani, din comuna Albeni, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule pe DN 67 Târgu Jiu, efectuând transport rutier de mărfuri, iar în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că în aparatul de înregistrare a timpilor de conducere era introdusă cartela tahograf aparținând altei persoane.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 9.000 de lei, iar ca măsură complementară, s-a dispus confiscarea cartelei tahograf găsită în aparat, urmând a fi înaintată unității emitente.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și au ca scop impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, anunță IPJ Gorj.

 

Vizualizări: 1,180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: