Eveniment

Șofer de BMW, rupt de beat. A refuzat recoltarea de sânge spunând că are fobie la ace 

Un șofer din Novaci, care a fost prins rupt de beat la volanul unui BMW, a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare. Acesta a fost judecat pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Le-a spus polițiștilor că are fobie la ace. 

Mașina condusă de gorjeanul imprudent a fost oprită în data de 1 august 2020, în jurul orei 02.00, de poliţiștii din Novaci, pe o stradă din oraș. Cu ocazia opririi, a fost testat cu aparatul etilotest, iar în urma testării a rezultat o valoare de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus de către organele de poliţie la Spitalul Orăşenesc Novaci, unde a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge în faţa medicului de gardă.

Cu ocazia audierii, a declarat că anterior consumase circa 0,5 litri de vin roșu și bere. Totodată, a precizat faptul că a refuzat să îi fie recoltate probe biologice de sânge ca urmare a unei stări de anxietate, respectiv fobie pe care o are faţa de sânge, injecţii. 

Apărarea sa nu a fost luată în considerare de magistrați, mai ales că din procesul verbal de recoltare încheiat de medicul de gardă nu rezultă faptul că a învederat faptul că are fobie la ace. 

”În realitate, relatările inculpatului sunt ficțiuni și acesta nu suferă asemenea boli, și nici nu ia vreun tratament medicamentos (tulburare de anxietate, febră, injecții, leziuni). Instanța presupune că inculpatul a folosit toate cuvintele cu conținut medical care i-au venit la îndemână în momentul luării declarației. Inculpatul nu a dovedit cu acte medicale că ar avea vreo afecțiune sau că ar ingera medicamente care i-ar aduce în aerul expirat o valoare de 1,04 mg/l alcool pur. Cu toate acestea, inculpatul recunoaște atât consumul anterior de alcool, conducerea pe drumurile publice a autoturismului marca BMW cu numărul de înmatriculare (…) cât și refuzul recoltării probelor de sânge”, se arată în hotărârea Judecătoriei Novaci. 

Totuși, magistrații au ținut cont de faptul că acesta este la prima abatere de natură penală și au dispus suspendarea aplicării sub supraveghere a executării pedepsei pentru un termen de 3 ani. De asemenea, l-au obligat la prestarea a 80 de zile muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul primăriei sau a Liceului Teoretic Novaci.

Hotărârea pronunțată în 16 septembrie de Judecătoria Novaci nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare. 

Vizualizări: 1,529

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: