Eveniment

Șofer condamnat pentru dare de mită

Un șofer a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru că a încercat să mituiască un echipaj de la Rutieră. Fapta s-a petrecut în iulie 2022, când polițiștii au oprit un autoturism BMW, pentru control, pe DN 6B, în localitatea gorjeană Căpreni.

„În 14.07.2022, în jurul orelor 09:00, în timp ce efectuau activități pe linie de circulație pe DN 6B, în localitatea Căpreni, agenții de poliție au oprit pentru control autoturismul marca BMW 640, împrejurare în care conducătorul auto, pentru a nu fi sancționat contravențional întrucât avea aplicată folie neomologată pe geamurile autoturismului, le-a oferit polițiștilor inițial suma de 40 de lire, iar ulterior suma de 500 lei”, potrivit rechizitoriului.


Oamenii legii au refuzat mita și l-au denunțat pe șofer.  Octavian Sali a fost condamnat, luni, la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare. Tribunalul Gorj a stabilit un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care bărbatul este obligat să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială și să muncească două luni, neremunerat, în folosul comunității în cadrul unor instituții de învățământ din Caracal. 


Tribunalul Gorj a revocat măsura controlului judiciar dispusă față de inculpat, confiscând totodată suma de 100 lire, oferită drept șpagă.


Sentința poate fi atacată, nefiind definitivă.

Vizualizări: 977

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: