Actualitate

Sindicaliștii lui Mitrescu se judecă în ianuarie cu Casa de Pensii

În timp ce politicienii promit de câteva luni să schimbe legea 197/2021, astfel încât minerii și energeticienii să se poată pensiona la 52 de ani, sindicaliștii din Sindicatul “Energia” Rovinari așteaptă primul termen al proceselor intentate Casei de Pensii Gorj.

Legea 197/2021 permite reducerea vârstei de pensionare cu până la 13 ani, pentru cei care au 30 de ani vechime în muncă, din care 25 lucrați în cariere și termocentrale. Doar că legea se referă la 25 de ani lucrate din august 2021 încolo, nu la cei lucrați înainte, cum au promis politicienii care au votat-o.

Sunt deja câteva sute de salariați ai CE Oltenia care cred că Legea 197/2021 le dă dreptul să se pensioneze acum și care consideră abuzive deciziile de respingere emise de casa de pensii, astfel că au mers în intanță.

Cei mai mulți au primit deja termene de judecată pe 10 și 13 ianuarie, dar rămâne de văzut în câte termene se va pronunța prima instanță.

“Eu, pentru membrii de sindicat, am acționat în instanță, deja sunt termene în luna ianuarie. Cred că instanța va pensiona oamenii”, a spus Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului “Energia” Rovinari.

Liderii federațiilor sindicale sunt astăzi la București, pentru a se întâlni cu ministrul Muncii, Marius Budăi, pentru discuții pe marginea Legii 197/2021.

Vizualizări: 1,591

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: