Actualitate

Sindicalist, despre licitația pentru parcurile fotovoltaice: O afacere mizerabilă

O afacere mizerabilă și o așa-zisă licitație! Așa descrie sindicalistul Constantin Crețan licitația prin care vor fi stabilite firmele care vor construi patru parcuri fotovoltaice la Complexul Energetic Oltenia. Deja, se simte interesul mare. Au mirosit oportunitatea de a face bani frumoși atât firme de la noi, cât și din America, Turcia sau China.

Potrivit unor surse, au fost depuse deja opt oferte doar pentru parcurile din zona Rovinari. „Este o așa-zisă licitație, dar eu vă spun că sunt aranjate din start de clasa politică. OMV nu va accepta decât terțe firme. Ei vor să producă energie fotovoltaică trei, patru ani. Aceia care au încheiat aceste contracte cu OMV, instituțiile statului ar trebui să-i cerceteze că au înstrăinat gropile de cenușă. Țintea lor e să pună mâna pe gropile de cenușă, ceea ce e bogăție națională. Sunt litigii pe terenurile respective. Doar 30-40% mai sunt ale CEO. Restul sunt revendicate de proprietarii de drept ai acestor terenuri”, a declarat sindicalistul Constantin Crețan, la Radio Infinit.

El a mai adăugat că licitația nu va fi decât o altă „afacere mizerabilă” a celor obișnuiți să bage mâna adânc în conturile Complexului Energetic Oltenia. „Vor lucra firmele respective. Altă afacere mizerabilă. Nu vor fi acceptate firmele din China sau Turcia, care au cele mai mici prețuri. Vor fi acceptate acelea care au convenit ei cu clica politică”, a mai spus Crețan.

Potrivit programului de restructurare, chiar din acest an ar fi trebuit să avem parcuri fotovoltaice funcționale, însă acest lucru e imposibil ținând cont că nici nu au fost stabilite firmele care să se ocupe de lucrări.

Vizualizări: 1,208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: