Ultima oră

Simulare de cutremur în Gorj

Un exerciţiu care a presupus simularea unui cutremur major în regiunea Oltenia a fost desfăşurat, miercuri, de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj la sediul unui operator economic din Târgu Jiu, cu ocazia Zilei Protecţiei Civile.

"Situaţia tactică simulată a presupus producerea unui cutremur major în regiunea Oltenia care a produs pagube majore la sediul operatorului economic, două persoane fiind surprinse în timp ce efectuau lucrări specifice. Una dintre presupusele victime a fost surprinsă de cutremur la înălţime, pe o schelă, iar cea de-a doua victimă a fost surprinsă sub dărâmături, la sol. Echipajele noastre specializate au intervenit exact ca într-o situaţie reală pentru salvarea victimelor, acordarea primului ajutor calificat şi transportarea către unităţile spitaliceşti. Pe lângă situaţia tactică, am purtat discuţii constructive cu angajaţii şi reprezentanţii operatorului economic despre comportamentul corect pe care trebuie să-l adopte într-o situaţie reală", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim.

Potrivit acestuia, în exerciţiu au fost angrenate o autospecială pentru descarcerare, una pentru căutare-salvare în astfel de situaţii, o autospecială pentru lucrul la înălţime şi o ambulanţă SMURD. 

Vizualizări: 428

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: