Eveniment

Și-a cumpărat permis auto cu 1.500 de euro

Un bărbat de 32 de ani din Târgu Jiu a fost condamnat zilele trecute la Judecătoria Timișoara, pentru că a condus cu un permis fals. Pedeapsa de 10 luni de închisoare este cu suspendare. Decizia instanței din 17 septembrie poate fi atacată cu apel.

 

Gorjeanul a intrat în țară în aprilie 2019, la volanul unei mașini înmatriculate în Franța. Acesta a prezentat spre control organelor poliției de frontieră un permis despre care cunoștea că este fals, fals la care a și participat, înlesnind cu intenție contrafacerea sa totală.

 

În timpul anchetei, gorjeanul a recunoscut că a cumpărat permisul de la doi cetățeni bulgari, a căror identitate nu o cunoaște, în primăvara anului 2018, contra sumei de 1500 euro.

“Inculpatul a relatat că pe cei doi cetățeni bulgari i-a auzit vorbind într-un autobuz, care circula pe ruta Franța - România, că pot să procure permise și acte de mașini. În acest context inculpatul susține că le-a solicitat să îl ajute și pe el cu un permis de conducere, deoarece în Franța și-a găsit de lucru ca șofer și avea nevoie de acesta. În autobuz a stabilit, cu cei doi bulgari, care vorbeau puțin limba română, să se întâlnească în două zile în municipiul Calafat, jud. Dolj. Tot în autobuz, inculpatul a precizat că unul dintre cei doi cetățeni bulgari l-a fotografiat cu telefonul lui mobil. În continuare susține că s-a întâlnit cu cei doi cetățeni bulgari, după ce a fost preluat de un taxi trimis de cei doi, de la intersecția din localitatea Maglavit, care se află la 13 km de Calafat, până la o stație peco, iar de acolo a fost dus de către un alt bulgar, unde a plătit suma solicitată de cei doi, respectiv suma 1500 euro”, se arată în documentul de la instanță.

 

Gorjeanul va trebui să presteze 75 de zile de muncă în folosul comunității.

Vizualizări: 3,222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: