Ultima oră

Șeful ISCIR, acuzat că cerea mită subalternilor pentru a-i menține în funcție 

Viorel Părpăneaţă, inspector de stat şef în cadrul Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR), este urmărit penal de DNA, sub control judiciar, într-un dosar în care este acuzat că le-a cerut subalternilor săi câte 1.000 euro lunar pentru a-i menţine în funcţie

În sarcina acestuia s-a reținut infracțiunea de luare de mită. ”Pe data de 20 mai 2022, în cadrul unei ședințe de management organizată la un hotel din Sinaia, jud. Prahova, inculpatul Viorel Părpăneață, ar fi pretins de la fiecare dintre șefii inspecțiilor teritoriale din cadrul I.S.C.I.R. câte 1.000 de euro lunar pentru menținerea lor în funcție și ar fi lăsat totodată să se înțeleagă că, dacă inspectorii șefi nu sunt de acord cu această solicitare, vor fi demiși (revocați) și vor fi numiți alți inspectori șefi”, se arată în comunicatul DNA. 

Ulterior, la data de 8 iunie, Viorel Părpăneaţă ar fi primit de la unul dintre inspectorii şefi din teritoriu suma de 5.000 de lei.

În cazul său, procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

Vizualizări: 1,518

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: