Social

Se reintroduce examen de admitere la liceu 

Învăţământul românesc va fi supus din nou unor transformări majore iar printre acestea se numără revenirea la examen de admitere în liceu, însă numai pentru anumite licee care doresc acest lucru.

Noua Lege a Educaţiei se află deja în dezbatere publică și va aduce modificări importante atât în privinţa admiterii la liceu cât şi în structura examenului de bacalaureat.  Liderii coaliţiei de guvernare au decis ca noua lege a Educaţiei să treacă de votul Parlamentului până cel târziu la data de 15 martie. 

Una dintre cele mai semnificative modificări este aceea că liceele ar putea organiza propriul examen de admitere (pentru 90% din locuri), practică la care s-a renunţat în urmă cu mai bine de două decenii. Potrivit edupedu.ro, examenul va consta din două probe scrise cu subiecte adaptate fiecărei specializări din fiecare profil, cu subiecte standardizate la nivel național, făcute de Ministerul Educației prin CNPEE. Subiecte ar urma să aibă un grad de dificultate mai mare decât cele de la Evaluarea Națională.

O altă noutate importantă ar fi că liceele pot pune condiție de intrare ca un procent din media de admitere să fie reprezentat de media de la Evaluarea Națională, pe lângă media de la concursul propriu. 

Totuși, liceele pot opta să rămână doar la sistemul de repartizare computerizată, ca până acum.

Vizualizări: 2,553

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: