Politică

Se opun readucerii lui Victor Ponta în PSD

Victor Ponta negociază cu Marcel Ciolacu fuziunea prin absorbție dintre PSD și ProRomânia. Însă nu toți liderii social-democrați sunt încântați să fie colegi din nou cu Victor Ponta. Lia Olguța Vasilescu și Mihai Tudose s-au opus vehement în partid ca Ponta să fie reprimit în PSD, susțin surse politice pentru ziare.com.

”Nu pot reda ce a fost la gura lor. Tudose și Olguța pur și simplu intră în transă când aud de Ponta. Nici Firea nu-l vrea în PSD. De partea cealaltă, Ponta e susținut de Ciolacu, Grindeanu și Dîncu. Oricum, mai devreme sau mai târziu ProRomânia se va topi în PSD”, susțin surse din conducerea partidului.

În urmă cu un an, Mihai Tudose îl desființa pe Ponta. ”E un tip bolnav de putere. A promis că şi-a revenit, dar l-a ţinut patru-cinci luni. I-au plecat oamenii: Constantin, Câmpeanu, Mocioalcă. Dl. Ponta are o chestie. Eu îmi asum ce spun. Din toată clasa politică, el e cel mai sigur ofiţer la un serviciu. Dar nu pot proba”, spunea Mihai Tudose la Adevărul Live.

 
Victor Ponta răspundea ironic: „Cu siguranţă nu m-am întâlnit cu Tudose la casierie, că ofiţerii şi subofiţerii au casierii diferite. În general, toţi colaboratorii şi-au dorit să fie ofiţeri. În cazul lui, frustrarea asta îl macină”.

Și Lia Olguța Vasilescu s-a răfuit în trecut cu fostul premier PSD. ”Ponta spune că nu se aliază cu noi la Craiova. Păi cine l-a invitat la vreo alianță? Ca să tropăie pe lângă elefant, purecele trebuie să fie chemat... Cum aș putea să mă aliez cu unul din gașcă paraditorilor care făceau dosare nevinovatilor, pentru că nu le convenea că au crescut prea mult în sondaje și puneau prea multe întrebări securiștilor care conduceau partidul?”, a scris Olguța Vasilescu pe facebook în urmă cu doi ani. La finalul postării, Vasilescu a pus haștagul #marslacotetpotaie.

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au fost miercuri la sediul PSD pentru a discuta cu Marcel Ciolacu. Oficial, liderul PSD le-a cerut opinia politică în contextul pandemiei. Neoficial, cei trei au discutat despre o fuziune între PSD-ProRomânia și ALDE.

Vizualizări: 6,563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: