Social

Se modernizeaza trecerile peste calea ferată din Târgu-Jiu

Modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată din Târgu-Jiu intră pe făgaşul normal, după cum spune primarul Marcel Romanescu, cel care a discutat această chestiune la Ministerul Transporturilor. Este vorba de trei treceri, cea de pe strada Tudor Vladimirescu, de pe Mărgăritarului şi cea de pe strada 9 mai. 

"Ieri am fost la Ministerul Transporturilor şi am discutat această chestiune. După părerea mea lucrurile au intrat pe făgaşul normal. Urmează perioada de licitaţie, studiile de fezabilitate fiind în pregătire. Vom avea trei treceri la nivel de cale ferată realizate în mod corespunzător. Vorbim de trecerea de cale ferată de pe Tudor Vladimirescu, Ana Ipătescu cu 9 Mai şi cea de pe Mărgăritarului. Tot balizajul va fi electronic, barierele vor funcţiona printr-o comandă de genul acesta, amenajarea la nivelul solului fiind făcută cu traverse dintr-un material care permite trecerea autoturismelor fără nici un deranj. Avem şi proiectul pentru subtraversarea cu calea ferată, de pe strada 9 Mai. Este un proiect care ne priveşte pe noi şi l-am depus la Ministerul Dezvoltării pentru finanţare", a declarat Marcel Romanescu. 

Acesta a avut discuţii legate şi de varianta ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu. "M-am întâlnit cu secretarul de stat care se ocupă de partea de circulaţie, am discutat problema centurii municipiului Târgu-Jiu, după aspectele verificate în teren. Cu o zi inainte de a ajunge eu la Ministerul Transporturilor a fost o discuţie cu reprezentanţii firmei Secol, cea care se ocupă de lucrări. Li s-a adus la cunostință că, dacă nu vor respecta graficul, se poate rezilia contractul. Eu vreau să cred că nu se va ajunge la o astfel de situaţie. Termenul de finalizare este decembrie 2023", a spus Marcel Romanescu.

Vizualizări: 2,479

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: