Social

Se căsătorește la 16 ani

O minoră aflată în plasament a obținut acordul instanței de judecată pentru a se căsători la 16 ani. Solicitarea în instanță a fost depusă chiar de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Judecătoria Târgu Jiu a admis acțiunea, pe 7 iulie.

Minora beneficiază din luna martie 2021 de măsura protecţiei speciale plasament la asistent maternal profesionist. A cunoscut în acest an un tânăr cu care vrea să se căsătorească dar, având doar 16 ani, are nevoie de acceptul unui judecător.

Viitorul soț realizează un venit lunar de aproximativ 4000 lei lunar, lucrând în prezent la o pensiune în Băile Herculane, unde va locui împreună cu minora, acesta deţinând şi o locuinţă în localitatea Prejna.

Instanța a fost de acord cu solicitarea, pentru că minora este bine dezvoltată fizic și intelectual. “Instanţa apreciază că existența între cei doi parteneri de cuplu a respectului și a dragostei reciproce (evident exprimată verbal și emoțional și în cadrul ședinței de judecată de la termenul din 07.07.2023), coroborată cu voința liber consimțită de a-și întemeia o familie, reprezintă un motiv temeinic. Pe de altă parte, dorința celor doi parteneri de a duce o viață morală, socială și religioasă în concordanță cu principiile societății civile și ortodoxe românești, corespunde principiului general al căsătoriei”, se arată în sentință.

Vizualizări: 561

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: