Ultima oră

Se anunță proteste și la CFR!

Sindicaliștii din domeniul feroviar vor organiza încă un miting de protest, pe data de 26 iunie, începând cu ora 10:00, la sediul Ministerului  Transporturilor. 

Nemulțumirile ceferiștilor se referă la modul în care va fi aplicat, de la 1 iulie, Statutul personalului feroviar și de majorările salariale considerate insuficiente.

Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, condusă de Rodrigo Maxim, protestează față de lipsa, la jumătatea anului 2023, a bugetelor de venituri şi cheltuieli la CFR Călători şi CFR SA. O altă nemulțumire este legată de reţinerea a 10% din bugetele de compensaţie/subvenție şi de faptul că CFR Călători în anul 2023 funcţionează pe un buget mai mic decât în anul 2022.

Sindicaliștii critică alocarea de fonduri insuficiente pentru achiziţia pieselor noi de schimb, pentru înlocuirea pieselor defecte sau lipsă de la locomotivele şi vagoanele CFR Călători, continuarea degradării condiţiilor de călătorie din cauza lipsei fondurilor de reparaţii material rulant şi a fondului de investiții, de alocarea fondurilor insuficiente pentru angajări pe posturi vacante la funcţiile de execuţie şi efectuarea de multe ore suplimentare.

Aceștia se declară revoltați de menţinerea mecanicilor de locomotivă I la clase de salarizare inferioare clasei maxime, deşi a avut loc parţial schimbul de generaţii şi au plecat la pensie mecanicii de locomotivă I cu clasă maximă de salarizare.

Vizualizări: 745

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: