Actualitate

Schimbare de rector la UCB

Curtea de Apel București a dat ieri o interpretare diferită soluției instanței în baza căreia Luminița Popescu revenise în funcția de rector al Universității "Constantin Brâncuși".

Astfel, Tribunalul București stabilea, în luna mai a anului trecut, următoarele: "Dispune lămurirea dispozitivului sentinţei civile nr.3527/04.08.2020 pronunţate în dosarul nr. 17619/3/2018* de Tribunalul Bucureşti în sensul reîncadrării efective a reclamantei în funcţia de rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu pentru viitor. Respinge cererea de intervenţie accesorie ca nefondată".

Ieri, Curtea de Apel Craiova a schimbat total decizia: "Dispune lămurirea sentinţei menţionate în sensul că: „Obligă pârâţii la reîncadrarea reclamantei în funcţia de rector al Universităţii Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu retroactiv, cu începere din data de 05.05.2017 până la încetarea mandatului pentru care fusese numită prin Ordinul MEN nr.3372/09.03.2016.” Definitivă". 

Cu alte cuvinte, Luminița Popescu a reușit să convingă instanța că a fost schimbată abuziv din funcție. Doar că, până la pronunțarea instanței, mandatul ei se terminase. O instanță a stabilit că trebuie să îl continue, o alta spune acum că trebuia doar plătită pentru diferența de mandat.

Din păcate, procesele se desfășoară greoi, durează mult, sentințele se bat cap în cap și nimeni nu mai știe cine și ce câștigă.

Vizualizări: 1,289

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: