Actualitate

Scandal între sindicatele din CEO

E scandal între sindicate după ce Univers a contestat reprezentativitatea Federației Naționale Mine Energie la nivelul Complexului Energetic Oltenia, iar acest lucru i-ar putea aduce mai târziu la masa negocierilor pe cei din FNME. Totul ar fi o reglare de conturi. Asta după ce Federația Univers s-a ales cu un proces similar în instanță după ce a fost contestată de un fost sindicalist din Univers care acum e în FNME.

Într-un interviu la Radio Infinit, Dumitru Pîrvulescu, de la FNME, a comentat această situație și a explicat că federația sa are suficienți membri încât să fie reprezentativă și să aibă dreptul să stea la masa negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă de la nivelul companiei. „Nu știu ce contestă, dar vom vedea când primim solicitarea. Din punct de vedere legal, avem totul depus la dosar. Numărul de membri e peste 35%. Probabil vor să fie singuri la masă. Dacă instanța decurge normal, până la înregistrarea contractului o să avem hotărârea definitivă. Nici ei nu au hotărâre definitivă”, a reacționat liderul FNME, Dumitru Pîrvulescu.

Zâzania în instanță ar fi început-o un fost sindicalist de la Univers care, între timp, a trecut la FNME. Că asta au înțeles să facă sindicatele în loc să se unească mai ales acum când Complexul e cu un picior în groapă și minerii și energeticienii au nevoie de lideri mai mult decât oricând. De lideri care să lupte pentru binele și buzunarul oamenilor, nu pentru propriile interese ascunse ca până acum.

„Și lor le-a făcut apel un fost coleg care a fost vicepreședinte la Univers care acum e la mine în federație, dar nu am nicio treabă cu scandalul pe care îl au ei cu acel domn. Probabil au de împărțit polițe. Să moară și capra vecinului, altfel nu văd de ce s-a făcut acest apel”, a mai spus Pîrvulescu.

Vizualizări: 1,746

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: