Actualitate

S-ar întoarce în federația pe care au înjurat-o atâția ani

Sindicatul Energia Rovinari, condus de președintele Constantin Mitrescu și vicepreședintele Manu Tomescu, este pe punctul de a se întoarce în Federația Națională Mine Energie, pe care au înjurat-o atâția ani.

Tomescu nu l-a scos din “boss sindical” pe președintele FNME, Dumitru Pîrvulescu.

Acum, însă, dacă sunt bine intenționați, chiar au nevoie unii de alții. Un sindicat care nu este într-o federație reprezentativă nu-și poate ajuta oamenii, dacă privim lucrurile în sensul bun, dar nici acces la rezolvarea eventualelor interese personale nu au, dacă o privim din alt unghi. Greu ca liderii sindicali să mai fie convingători, după desele compromisuri și derapaje. 

Este cunoscut faptul că Legea dialogului social s-a schimbat și o federație este reprezentativă într-o societate dacă reprezintă 35% din salariați.

La Complexul Energetic Oltenia, este reprezentativă Federația Univers și este destul de aproape de acest prag FNME.

„Numai membrii vor decide dacă sunt de acord să fie reprimiți cei de la „Energia” în Federația Națională Mine Energie. Dacă va fi necesar acest lucru, va fi o decizie luată după consultarea cu toată lumea. Dacă membrii vor fi de acord, cei de la sindicatul respectiv vor fi reprimiți”, a declarat Dumitru Pârvulescu, președintele FNME, precizând că “nu ia nimeni decizii fără să existe o voință generală în sensul acesta”.

Cert este că au nevoie unii de alții, dar pe de altă parte există și alte soluții pentru fiecare din părți. 

Vizualizări: 3,372

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: