Actualitate

Șapte salariați ai CE Oltenia au ieșit din greva foamei 

Cei șapte salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia, care au protestat în faţa guvernului, au anunţat că ies din greva foamei. Guvernul şi-a dat avizul pe proiectul de lege ce vizează reducerea vârstei de pensionare pentru mineri şi energeticieni, fiind unul negativ, dar în acelaşi timp el este consultativ. 

"Am primit telefon de la băieţi, se întorc astăzi. Guvernul a pus aviz pe acest proiect şi va fi pus pe ordinea de zi la comisia de muncă. Avizul este din păcate negativ. Acest aviz al guvernului este unul consultativ, iar noi încă avem speranţe că parlamentarii vor vota acest proiect, chiar dacă guvernul merge pe aceeaşi linie, adică să nu ne fie recunoscute condiţiile grele de muncă, dar în schimb să privilegieze alte categorii de salariaţi", a declarat Manu Tomescu, vicepreşedintele Sindicatului Energia Rovinari.

Minerii şi energeticieni vor continua protestele la Târgu-Jiu. Aceştia anunţă că au depus deja actele la primărie pentru încă o săptămână în care să picheteze prefectura. "Am depus actele al primăriei pentru săptămâna viitoare. Protestul va continua până când acest proiect va fi votat. Noi sperăm să fie şi adoptat. Pentru asta protestăm, pentru asta luptăm", a spus Manu Tomescu.

Luni va începe a 11-a săptămână de proteste în Piața Prefecturii Gorj.

Vizualizări: 2,010

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: