Eveniment

Șapte gorjeni amendați pentru transport ilegal de lemne

Polițiștii Motru au acționat la sfârșitul săptămânii trecute, pe raza municipiului, pentru verificarea legalității operațiunilor efectuate cu material lemnos. Cu acest prilej, oamenii legii au constat că doi bărbați, de 58 de ani, din comuna Borăscu și 36 de ani, din comuna Slivilești, au transportat în ultimele 6 luni, cu autoutilitarele personale, cantități de material lemnos care au depășit limita legală, de 20 mc. Este vorba de depășiri cu aproximativ 9 mc, respectiv 13 mc de material lemnos de diferite esențe.

În aceeași zi, polițiștii din Tismana au desfășurat o acțiune similară pe raza orașului. Astfel, oamenii legii au identificat cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 60 de ani, din comunele  Godinești și Padeș, respectiv orașul Tismana, care în ultimele luni au transportat, cu autoutilitarele personale, mai mult lemn decât trebuia. În cazul acestora, depășirile au fost de aproximativ 122 mc, 51 mc, 47 mc, 28 mc și 93 mc de material lemnos, de diferite esențe.

Transportatorii au fost amendați, iar lemnele transportate ilegal au fost confiscate. ”Având în vedere cele constatate, polițiștii au dispus sancționarea contravențională a celor șapte persoane, în conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010 Republicată, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amenzi în cuantum de 25.000 de lei, iar ca măsură complementară, cantitatea de aproximativ 363 de mc de material lemnos, în valoare de 67.012 de lei, a fost confiscată valoric”, a transmis IPJ Gorj. 

Vizualizări: 1,921

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: