Actualitate

Șantiere abandonate. Primar: Calitatea constructorilor lasă de dorit

Edilul din Bălănești speră să vadă ridicată în acest an sala de sport pentru care a obținut bani acum câțiva ani, dar a avut ghinionul să nu se prezinte o firmă serioasă la licitație ca să se și ocupe de lucrări. Așa se face că deși sala de sport ar fi trebuit să fie gata din 2021, constructorii și-au luat utilajele și muncitorii și au plecat. Edilul spune că a lăsat de dorit calitatea constructorilor deși alte lucrări din comună s-au făcut fără probleme și în termenii stabiliți în contract.

Sala ar fi singura din comună, dar copiii vor mai face educaţie fizică. Din 2021, în apropierea școlii din Bălănești ar fi trebuit să fie gata o sală de sport cu 102 locuri, vestiare şi încălzire proprie. În realitate, lucrările au fost abandonate cu mult timp înainte să fie gata. De licitaţie s-a ocupat Compania Naţională de Investiţii, care a găsit şi bani. Dar constructorul nu s-a mai ţinut de lucrări. Și nu e singura lucrare pentru care nu s-a găsit un constructor serios.

“Sunt unele investiții care sunt începute din 2019 și nu am reușit să le finalizăm. S-au făcut acte adiționale cu Ministerul Dezvoltării sau al Fondurilor Europene de prelungire a duratei de contractare. Nu e de vină doar primăria sau birocrația. Calitatea constructorilor care au lăsat de dorit. Pandemia, creșterea materialelor și așa s-a prelungit perioada de finalizare a contractelor. Nu dăm vina pe nimeni, tratăm cu seriozitate proiectele”, a declarat primarul din Bălănești, Ovidiu Pungan.

În același timp, edilul anunță o investiție mult așteptată de localnici. Va fi asfaltat drumul județean care traversează comuna Bălănești. Consiliul Județean a făcut rost de bani pentru această investiție și lucrările vor demara chiar în acest an. „Îmi doresc ca localitatea să fie una dintre cele mai frumoase localități ae Gorjului. Ne ajută forma de relief a localității. Consiliul Județean va scoate la licitație drumul județean 665 A. În cursul acestui an, sper să ne apucăm de treabă și să asfaltăm primul tronson din acest drum. Termenul de finalizare va fi 24 de luni”, a mai spus primarul din Bălănești.

Vizualizări: 870

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: