Eveniment

Șampania de casă i-a adus dosar penal

Un gorjean care s-a urcat băut la volan a fost condamnat la finalul acestei săptămâni la Judecătoria Târgu Jiu.

Acesta a recunoscut că a băut patru jumătăți de pahar de șampanie de casă, veche de 15 ani, făcută de tatăl său. S-a urcat la volan pentru că un vecin i-a spus că îi este rău și l-a rugat să-l ducă la spital.

Fapta s-a petrecut în septembrie 2022. “L-a luat pe acesta, a cărui insuficienţă respiratorie a crezut că era cauzată de alergia la ambrozie, şi au plecat, împreună, cu autoturismul proprietatea sa, iar după ce au parcurs o distanţă de aproximativ 6 km., a fost oprit de către un echipaj de poliţie, pe DC48, sat Piscuri, jud. Gorj. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu etilometrul marca ,,Drager”, rezultând valoarea de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată în documentul de la instanță. 

Ulterior, a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Turceni, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei. 

“Pe timpul deplasării, a fost însoţit şi de către vecinul său care se simţea rău în continuare şi care, la un moment dat, a vomat, aspecte ce au fost confirmate de către un martor. “După ce au ajuns la spital, medicul de gardă i-a prezentat un formular şi i-a solicitat să semneze, după primul paragraf, însă a refuzat, precizând că mai întâi ar fi trebuit să-i fi fost recoltate probele de sânge şi apoi ar fi trebuit să semneze. Mediul de gardă, însă, i-a specificat că mai întâi trebuia să semneze formularul, iar pe fondul acestei discuţii în contradictoriu, a decis să precizeze în formular că nu este de acord să-i fie prelevate probe biologice de sânge. În final, inculpatul a precizat că intenţia sa nu a fost aceea de a refuza recoltarea de probe biologice de sânge, situaţia creată fiind cauzată de discuţiile contradictorii purtate vizavi de semnarea de către el a primului paragraf al procesului-verbal ce i-a fost prezentat”, mai precizează sursa citată.

Gorjeanul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Vizualizări: 611

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: