Actualitate

Salariații CE Oltenia își povestesc experiențele de la Casa de Pensii

Legea care a redus vârsta de pensionare a minerilor și energeticienilor la 52 de ani a intrat în vigoare de două zile și deja zeci de persoane și-au depus dosarele. Casele de pensii primesc cererile și au 45 de zile la dispoziție pentru a da un răspuns.

Unii salariați ai Complexului Energetic Oltenia au povestit pe pagina de socializare ce răspunsuri au primit. 

Pantelie Ceuca a fost la Casa de Pensii Dolj. “În hol la intrare era la un birou doamna director executiv adjunct, doamna Daniela Licu, care a spus: noi vă primim dosarele, dar cu o siguranță de 100% vor veni răspunsuri negative, pentru că legea scrie că cine a muncit 25 de ani în condițiile mai sus arătate va beneficia de ea. CEO nu a plătit astfel de contribuții la stat pe această grupă de muncă, deci clar că cine are 25 de ani de muncă în aceste condiții mai sus menționate va beneficia de lege fără nici un fel de problemă”, a povestit Ceuca.

Salariatul a spus că nu a fost nicio problemă cu depunerea dosarului, dar că i s-a spus să se aștepte la o decizie nefavorabilă.

“La Drobeta Turnu Severin, o angajată din cadrul casei județene a spus celor care așteptau să depună dosarele că trebuie să aibă 25 de ani condiții speciale”, a scris Dragomirescu Dan.

“La fel ne-a spus și la Craiova, că ne trebuie 25 de ani de grupă specială și sigur o să respingă dosarele. Bătaie de joc legea asta”, a scris Constantin Dascălu.

“La fel am pățit și eu la casa de pensii din Petroșani, o funcționară mi-a spus"d-na îți trebuie 25 de ani grupa 2, condiții speciale”, a scris Lulu Popescu.

În schimb, un salariat al CE Oltenia care a stat șase luni în stradă pentru această lege se declară optimist. "Astăzi am depus dosarul la casa de pensii (n.r. - Gorj) pe legea 197/ 2021 pentru pensionare. Mulțumim conducerii și personalului de la casa de pensii pentru colaborare și rapiditate pentru preluarea dosarelor, neformându-se aglomerație. Programul casei de pensii este de la 8-16 pentru primirea dosarelor", a transmis Lulu Păuna.

Dacă legea va fi în final interpretată cum cer protestatarii, atunci sunt 3.600 de salariați ai CE Oltenia care îndeplinesc condițiile de pensionare în acest an. Interesant este că guvernul nu a elaborat norme de aplicare, punând toată presiunea deciziei pe funcționarii caselor de pensii.

Cert este că unora le place să se joace până în ultimul moment cu nervii oamenilor. Să nu le sară unora muștarul.

Vizualizări: 8,082

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: