Eveniment

Rupt de beat pe Transalpina. Ce a urmat! 

Un craiovean a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Novaci la 9 luni de închisoare, cu suspendare, după ce a condus rupt de beat pe drumul național DN 67. Fapta pentru care acesta a fost pedepsit de magistrații gorjeni s-a petrecut în data de 3 decembrie 2020, în jurul orelor 16.00. 

Organele de poliţie din cadrul Poliției orașului Novaci, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN 67, au vrut să oprească autoturismul condus de doljean, care circula din direcția Rânca spre Novaci. Acesta nu a oprit la semnalul polițiștilor, care au pornit în urmărirea sa. 

A oprit după aproximativ 50 de metri, în parcarea pensiunii unde era cazat. Astfel, oamenii legii au aflat motivul pentru care acesta s-a făcut că nu îi vede, consumase alcool înainte de a se urca la volan, etilotestul indicând o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru că nu a oprit la semnalele polițiștilor, acesta a fost amendat. 

A fost condus la Spitalul Orășenesc Novaci, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge. Din conținutul buletinului alcoolemie toxicologică a rezultat că a avut o îmbibație alcoolică în sânge de 2,30 g0/00 alcool pur în sânge. 

Cu ocazia audierii, acesta le-a spus anchetatorilor că, cu nici două ore înainte să fie oprit de polițiști, consumase mult alcool.        ”Instanţa reţine din declaraţia de suspect a numitului (…) că acesta a consumat băuturi alcoolice în ziua de 03.12.2020, în intervalul 12.00-14.30, constând în aproximativ 2,5 l bere și a mâncat un pateu de porc”, se arată în hotărârea Judecătoriei Novaci. 

La aplicarea pedepsei, magistrații au ținut cont și de circumstanțele în care acesta a condus băut. Instanța a avut în vedere ora opririi, precum și data săvârșirii faptei, cunoscut fiind faptul că în luna decembrie, în jurul orei 16.00, în stațiunea montană Rânca traficul este intens.

Craioveanul se va afla sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani. De asemenea, pe parcursul acestui termen, va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul primăriei Craiova sau la Administraţia Domeniului Public Craiova, pe o perioadă de 60 de zile. 

Hotărârea pronunțată în 9 mai de Judecătoria Novaci poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

 

Vizualizări: 1,069

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: