Social

Runcu: Cetățenii care nu au locuințele asigurate la cutremur, amendați 

Administrația locală din comuna gorjeană Runcu i-a informat pe cetățenii localității, printr-un anunț din 3 aprilie, că au obligația de a-și asigura locuințele împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor. Este cunoscut faptul că localitatea a fost de cele mai multe ori epicentrul cutremurelor care au avut loc în ultimele luni în Gorj. 

Cetățenilor li s-a comunicat că atât persoanele fizice, cât și cele juridice, sunt obligate să își asigure toate construcțiile cu destinație de locuință împotriva dezastrelor naturale.

Cei care nu vor încheia polițele de asigurare, riscă amenzi, susțin autoritățile locale din Runcu. ”De asemenea, atragem atenția asupra faptului că nerespectarea de către persoanele fizice sau juridice a obligației de asigurare a locuințelor prevăzute la art.3 alin (1) (n.red. din Legea 260/2008) constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 la 500 de lei”, se arată în anunțul primarului Adi Cîmpeanu. 

Conform legii, constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către primari şi de persoanele împuternicite în acest scop de către aceştia.

 

Vizualizări: 1,487

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: