Diaspora

Români exploatați în Italia: „Lucrăm fără pauză de la 6.00 la 22.00"

Douăzeci de muncitori români din Italia au depus plângere împotriva firmei de distribuție la care lucrează. „Lucrăm fără pauză de la 6.00 la 22.00", acuză aceștia. Dacă se plângeau de condițiile de lucru, șefii îi acuzau de furt. „Nu vă convine, valea la voi acasă", le transmiteau angajatorii.

Ziariştii de la „Repubblica” au dezvăluit drama prin care trec zeci de români, toţi angajaţi de compania Mondor Convenienza. 

Un român a fost concediat imediat ce a început să protesteze. „În momentul în care am protestat pentru orarele de muncă şi nişte probleme cu fluturaşul de salariu, m-au acuzat că am furat două filetante pe care sunt sigur că le-am dus în birou. Vă daţi seama, ce aş fi putut face cu ele… Mai întâi m-au suspendat, iar apoi mi-au trimis scrisoarea de concediere acasă, în urmă cu două săptămâni”, a declarat un muncitor concediat.  

Munca era una grea, pentru că presupunea încărcatul camioanelor de multe ori cu mobilă ori alte produse grele. “Duminicile erau plătite ca zilele normale. Aproape întotdeauna trebuia să cărăm totul pe scări, uneori la etajul patru sau la etajul nouă. Deseori lifturile sunt mici, uneori nu te lasă să le foloseşti”, a mai spus un muncitor pentru presa italiană.

Oamenii sunt reprezentați în instanță de un avocat italian.

Vizualizări: 1,812

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: