Social

Romanescu, despre locuințele pentru tineri: Sunt aproape 600 de cereri

Aproape 600 de cereri au fost depuse la Primăria Târgu Jiu pentru apartamentele care vor fi construite în zona Narciselor. Investiţia este, în prezent, la faza de licitaţie. Termenul de finalizare a lucrărilor este martie 2026.

 

Pentru fiecare lot de blocuri licitat, municipalitatea a primit oferte şi de la câte cinci firme de construcţii. Primarul Marcel Romanescu e încrezător că proiectul pentru care a obţinut o finanţare de 50 de milioane de euro va deveni realitate în doi ani.

 

“Nu e niciun fel de amăgire. Nu l-aş fi făcut public dacă exista şi 1% risc. L-am făcut public când am văzut câte oferte avem pentru execuţia acestor lucrări. Am avut cel puţin cinci oferte de la companii mari pentru fiecare pachet în parte. Mi-a fost frică să nu fie subfinanţat şi să nu am oferte la execuţie. Sunt companii din ţară, cu sute de angajaţi. Sunt foarte puţine din Gorj. Utilităţile se asigură prin societatea Edilitara”, a declarat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

 

Sunt 100 de blocuri care vor fi ridicate în zona Narciselor. În total, 600 de apartamente. Dosarele pentru aceste locuinţe încă pot fi depuse la Primăria Târgu Jiu.

 

Romanescu a comentat şi declaraţiile lui Victor Banţa, secretar adjunct la Ministerul Dezvoltării, despre care spune că s-a trezit vorbind şi că nici nu cunoaşte proiectul. Banţa a declarat că nu vor fi tineri în Târgu Jiu care să se încadreze cerinţelor pentru a deveni beneficiarii acestor locuinţe. Romanescu l-a contrazis din nou şi a transmis că sunt deja depuse aproape 600 de cereri.

 

“Domnul Banţa e aerian. Nici nu cunoaşte proiectul. Odată ce ne-a fost acceptat pentru finanţare, a fost verificat. Am luat cererile pentru locuinţe şi se depun în continuare. Se merge pe două zone care au prioritate. Zone marginalizate şi zone vulnerabile. Aproape 80% din tinerii din Târgu Jiu se încadrează în acest grup de vulnerabilitate pentru că vorbim de salarii mici, minim pe economie, nu medii. Proiectul e depus în 2022. noi avem cele 50 de milioane de euro pentru investiţie. Nu ajungeam la licitaţie dacă nu aveam documente în spate. Tinerii pot depune aceste dosare în continuare”, a mai declarat edilul.

Vizualizări: 1,665

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: