Actualitate

Riscă să închidă un bloc energetic din lipsă de specialiști

Complexul Energetic Oltenia ba nu are cărbune, ba nu are oameni cu care să mai repare ce se strică, astfel că abia mai intră în sistem cu 3-4 grupuri, indiferent cât de mare este cererea de energie.

Un motor al grupului 4 de la Rovinari este defect, iar compania face licitație pentru repararea lui, pentru că nu mai are specialiști la propriul atelier de reparații. “În cadrul Sucursalei Electrocentrale Rovinari, pentru motorul de 6kV pentru acţionare EPA bloc nr. 4 nu există rezervă. Atelierul de Reparaţii Electrice nu dispune de forţă de muncă şi mijloacele necesare pentru intervenţii la motoarele de 6kV”, se arată în anunțul de pe SEAP.

În cazul defectării și a celuilalt motor de EPA, grupul energetic nr. 4 devine indisponibil. Pe cale de consecință, reparația va fi executată în regim de urgență, suma pusă la bătaie de companie fiind de 279.100 lei, iar termenul pentru depunerea ofertelor 19 ianuarie.

“Având în vedere necesitatea funcţionării blocurilor energetice din cadrul S.E. Rovinari în condiţiile unei cereri mari de energie electrică pe piaţa energetică si faptul ca la nivelul S.CEO S.A. nu se poate repara acest tip de motor, este strict necesară achiziţia în regim de urgenţă a serviciului de reparaţie motor 6 kV EPA bloc nr. 4”, este motivația din anunț.

Termocentrala Rovinari este cea care, din punct de vedere al producției de energie, cam ține în spate toată compania.

Vizualizări: 5,730

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: