Social

Rezultate remarcabile ale unui tânăr pilot gorjean

Un gorjean a fost surpriza plăcută a Campionatului Național de Viteză în Coastă din acest an. Dacă va găsi sponsori, anul viitor ar putea fi cel mai bun.

Alexandru Andreoiu este un tânăr și talentat pilot din Novaci, care a avut rezultate bune încă de la debut. În 2022 a participat la șase din cele șapte etape ale Campionatului Național de Viteză în Coastă. Sportivul novăcean a obținut titlul de campion național la grupa 6, clasa B, vicecampion național la Clasa 6 și a ocupat locul 5 în clasamentul general, într-o competiție în care au participat 66 de sportivi.

În 2022, sportivul gorjean s-a clasat pe primul loc în etapele de la Magherani (Mureș), Rânca (Gorj), Harghita Băi (Harghita) și Straja (Hunedoara), ocupând locul al doilea în etapa de la Valea Uzului (Bacău) și locul al treilea la Mediaș (Sibiu).

Sportivul gorjean speră în rezultate mai bune anul viitor. “2022 - un an la începutul căruia nu credeam că voi lua startul la atâtea etape de unul singur, a fost greu pentru mine, dar frumos. Mulțumesc celor care mi-au fost alături și au crezut în mine. În 2023 sper să găsesc măcar o parte din buget și să ne vedem la startul Campionatului Național de Viteză în Coastă”, a transmis Alexandru Andreoiu.

Pilotul Alexandru Andreoiu și-a descoperit pasiunea pentru motorsport de mic copil, atunci când a început să practice kartingul la Clubul Elevilor. „Pasiunea mea pentru sportul cu motor a început în 1996 când mergeam la Clubul elevilor și am fost atras de karturi.  La doar 10 ani am avut primul contact cu motorsportul atunci când am avut ocazia sa particip la un concurs județean de karting. Acea experiență a aprins flacăra a ceea ce a urmat”, povestea gorjeanul într-un interviu dat anul trecut, când a debutat la Rânca.

Acesta a povestit atunci și cum a fost prima participare la o competiție de un asemenea nivel. “Etapa de la Rânca din 2011, unde am mers forleiter, chiar dacă este etapa mea de casă, locuind la doar 5 km de startul probei, a devenit și cea mai dificilă etapă. Eu doar puteam visa sa fiu la start peste ani și ani, însă cu numai 2 luni inaintea etapei un bun prieten m-a întrebat dacă vreau să mă dau la Rânca. Răspunsul meu a fost simplu, „nu”, masina mea nefiind echipată corespunzator. Prietenul la nevoie se cunoaste, așa ca mi-a propus să particip cu mașina lui de antrenament, iar eu am acceptat imediat”, a povestit acesta pentru autostiri.ro.

Pentru a ajunge la nivelul următor, talentatul sportiv are nevoie de sponsori. Sperăm să îi găsească printre oamenii de afaceri gorjeni, fiind destui pasionați de sporturile cu motor.

 

Vizualizări: 2,771

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: