Social

Revolta unui gorjean: Au ambulanțe, dar nu trimit

A sunat de trei ori la 112 pentru a chema o ambulanță pentru mama lui, dar după zeci de minute de așteptare a plecat cu mașina personală spre spital.

Vorbim de un gorjean speriat după ce a văzut că mama lui, o femeie de 63 de ani cu afecțiuni pulmonare, scuipa sânge. Aceasta locuiește la Rovinari, un oraș aflat la nici 25 de kilometri de Târgu Jiu, dar cu toate acestea ambulanța a ajuns după mai bine de o jumătate de oră.

Claudiu Draica este taximetrist și nu înțelege de ce nu i s-a spus de la început că nu sunt ambulanțe sau că se poate întâlni cu ambulanța pe drum. “Cineva din presă chiar s-a interesat și mi-a spus că au ambulanțe, dar nu trimit. Când aproape am ajuns în Târgu Jiu, m-au sunat de la ambulanță să îmi spună că nu au găsit pe nimeni acasă. Păi cum să mai găsească după o jumătate de oră?”, s-a întrebat fiul pacientei.

Acesta spune că la spitalul din Rovinari sunt doar două ambulanțe și ambele erau la intervenții. “Spital orășenesc, cu numai două ambulanțe? În secolul XXI? În ce țară trăim?”, a mai spus gorjeanul.

actualizare 18.30: Pacienta este ținută de zeci de minute în zona de triaj. Cei de la spital au apelat la o firmă de pază pentru a scoate aparținătorii pacientei, deși aceștia nu se opuneau. Trei mașini de intervenție au ajuns în mai puțin de cinci minute. Bine că nu avem ambulanțe, dar din banii sistemului de sănătate plătim agenți de pază să ne scoată din spitale.

Vizualizări: 2,368

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: