Eveniment

Reținut pentru 24 de ore, după ce a fugit de polițiști

Un vâlcean de 43 de ani, din Bălcești, a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a fugit de poliție. Bărbatul nu a oprit la semnalul polițiștilor aceștia plecând în urmărirea lui.

La data de 14 iulie, polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci - Formațiunea Rutieră l-au depistat în trafic pe bărbatul de 43 de ani în timp ce conducea un autoturism din direcția comunei Baia de Fier către Novaci. Acesta nu a oprit la semnalul de oprire efectuat de către polițiști, continuându-și deplasarea, acesta fiind urmărit pe o distanță de aproximativ 3 km.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cadrul dosarului penal, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o femeie de 31 de ani, din orașul Bălcești, județul Vâlcea, fiind audiată în calitate de martor, ar fi dat declarații neconforme cu realitatea, legate de împrejurările esențiale ale cauzei, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de femeia de 31 de ani și bărbatul de 43 de ani, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj. În cursul zilei de vineri, cei doi vor fi prezentați unităţii de parchet, cu propuneri procedurale.

 

 

Vizualizări: 1,571

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: