Eveniment

Cum a aflat poliția unde agoniza fata înjunghiată. Tatăl suspectului a sunat la 112

Poliția are de dat explicații după moartea fetei de 19 ani, înjunghiată în noaptea de miercuri spre joi la Baia de Fier, în județul Gorj. Denisa a fost înjunghiată de fostul iubit Raimond Căldăraru, puțin după miezul nopții. Acesta a pus-o în mașină și a plecat cu ea spre Târgu Jiu. Primul apel la 112 a fost la ora 00:23, dar niciun filtru de poliție nu a reușit să oprească mașina pe o distanță de zeci de kilometri.

Suspectul de crimă este fiul lui Penduş Căldăraru, un gorjean din Bengeşti Ciocadia, cunoscut în comunitatea de romi drept Timişanu. Acesta a fost sunat atât de mama fetei, cât și de polițiști, pentru a afla unde este fiul său. Timișanu l-a sunat pe băiat și a aflat că este în imobilul de pe Str. România Muncitoare din Târgu Jiu, unde poliția și ambulanța au ajuns la mai bine de o oră de la înjunghiere, când fata deja murise, pe bancheta din spate a mașinii.

“M-a sunat mama Denisei, domnule, sună pe copilul dumnitale, că a plecat cu fata mea. M-am trezit, l-am sunat, nu mi-a răspuns. Când m-am uitat, era poliția în curte”, a povestit tatăl suspectului, care a aflat de înjunghiere. Timișanu și-a sunat din nou fiul, care i-a spus unde este. “Am pus mâna la telefon și am sunat la 112, am zis să trimită o ambulanță pe România Muncitoare, pentru a salva viața fetei. Copilul meu se află acolo, eu am vorbit cu el și se află acolo”, a mai spus Timișanu.

Raimond Căldăraru a fost dus joi dimineața la audieri cu hainele pline de sânge. 

Mama Denisei este revoltată pe faptul că, deși a anunțat de mai multe ori autoritățile că Raimond o amenița pe fată cu moartea, nu s-a putut lua nicio măsură. Poliția a confirmat primirea unei plângeri pe 19 mai și deschiderea unui dosar penal pentru amenințare. Din verificările efectuate a rezultat că tânărul era plecat în străinătate. De ordin de protecție provizoriu nu putea fi vorba, deoarece acesta poate fi emis doar în cazurile de violență în familie, adică al persoanelor care locuiesc împreună. ”Am depus plângere la poliţie. Am spus că este căutată şi ameninţată cu moartea, ceea ce s-a şi întâmplat. Poliţia din România care nu ia nicio măsură. Nu se poate decât dacă îl vor prinde în fapt, asta ni s-a spus. Doar atunci îl arestează”, a spus mama îndurerată.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a stabilit cum s-a produs fapta: “În jurul orelor 00.20, după oprirea acestui autoturism pe raza satului Cernădie, comuna Baia de Fier, suspectul a coborât din autoturism, s-a înarmat cu un briceag, pe care l-a scos din portiera autoturismului său, situată în dreptul scaunului şoferului, s-a îndreptat spre autoturismul în care se afla victima. Aceasta din urmă a fugit către autoturismul unui alt martor, încercând să-şi asigure scăparea prin intrarea în acel autoturism, însă nu a reuşit întrucât suspectul a doborât-o la pământ, s-a poziţionat deasupra acesteia şi a ridicat braţul înarmat cu briceagul şi a aplicat cu intensitate mai multe lovituri victimei în zone vitale, care au condus ulterior la decesul acesteia. Imediat după aplicarea loviturilor, dar înainte de a interveni decesul victimei, suspectul a transportat-o pe aceasta în interiorul autoturismului său, lipsind-o în mod ilegal de libertate, după care a demarat cu viteză şi a transportat-o până în municipiul Târgu-Jiu, pe strada România Muncitoare, la locuinţa unei alte persoane”.

Raimond Căldăraru a fost reținut 24 de ore și va fi cel mai probabil arestat preventiv.

Vizualizări: 11,895

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: