Social

Reguli noi pentru taximetriști. Avertismentul RAR!

O nouă lege care vizează activitatea de taximetrie a intrat în vigoare în data de 23 martie. Conform noilor prevederi, Registrul Auto Român (RAR) nu emite certificatul de agreare taxi dacă mașinile în cauză au pe geamuri folii sau alte tratamente chimice, precum vopsea, care obturează vizibilitatea. Astfel, taximetriştii trebuie să respecte noile reguli pentru a-şi putea continua activitatea.

Sunt admise și câteva excepții. ”Există însă și particularitatea ca geamurile laterale spate și luneta, care NU fac parte din câmpul principal de vizibilitate, să poată avea o transparență mai redusă, însă doar dacă geamul respectiv a fost omologat ca atare de fabricant. Ca să fiți siguri că geamurile mai închise la culoare ale taxiului (…) sunt în regulă și nu vor face obiectul respingerii mașinii la inspecția RAR, asigurați-vă că au imprimate din fabricație caracteristicile V43R (marcajul ștanțat care atestă că geamul este conform)”, au anunțat reprezentanții RAR.

Taximetriștii care nu vor respecta noile reguli vor fi sancționați. ”În caz contrar, RAR sancționează orice abatere în privința vizibilității, dacă mașina este trasă pe dreapta de poliție, la un control în trafic sau dacă vă prezentați la sediile Registrului cu prilejul oricărei verificări”, au precizat reprezentanții RAR. 

Vizualizări: 1,054

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: