Social

Recensământ pilot la Târgu-Jiu şi Băleşti 

Un recensământ de probă se va desfăşura în municipiului Târgu-Jiu, dar şi în comuna gorjeană Băleşti. Acesta va avea loc în cursul lunii martie. Este un antrenament pentru recensământul populației și al locuințelor, care ar fi trebuit să aibă loc în 2021, dar a fost amânat din cauza pandemiei pentru anul viitor.

În municipiul Târgu-Jiu au fost stabilite 12 sectoare de recensamânt, cuprinzând 600 de locuinţe, iar la nivelul comunei Băleşti sunt 9 sectoare.

"În primă fază vom face o vizită preliminară la locuinţele selectate în aceste eşantioane. Vom lăsa postere şi flayere prin care rugăm populaţia care este selectată să se autorecenzeze. A te autorecenza înseamnă a avea acces la un site şi a te înregistra, exact cum se va face la recensamântul de anul viitor" a declarat Vasile Păunescu, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică.

Recensământul populației României se va desfășura anul viitor în trei etape. În prima etapă vor fi colectate date personale ale populației din diverse surse.
În a doua etapă oamenii vor fi invitați să acceseze o platformă online unde să completeze date personale, iar în mediul  rural primăriile îi vor ajuta pe oameni.

Ultima etapă este cea în care cei care nu au completat datele pe internet vor fi contactați la domiciliu.

Vizualizări: 804

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: