Social

Rămas fără casă după ce a dat foc la vegetația uscată

Un bărbat de 71 de ani din Alba este cercetat pentru distrugere din culpă, după ce a dat foc vegetaţiei uscate, iar focul scăpat de sub control s-a extins la propria locuinţă, care a ars aproape în întregime, potrivit unui comunicat transmis, duminică, de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

În urma unui apel prin 112, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos au intervenit pe raza localităţii Săliştea Deal, unde s-a produs un incendiu.

"Din primele cercetări a rezultat că un bărbat de 71 de ani, din localitate, a dat foc vegetaţiei uscate, iar focul a scăpat de sub control, extinzându-se la propria locuinţă, care a ars în proporţie de 90%", se menţionează în comunicat.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă.

Pagube însemnate au fost înregistrate şi la o cabană situată la marginea municipiului Aiud, acoperişul acesteia fiind distrus în întregime de un incendiu.

"Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că incendiul s-ar fi extins de la unul de vegetaţie uscată, provocat într-o livadă învecinată cabanei. Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea persoanei care dat foc vegetaţiei uscate, în vederea tragerii la răspundere penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă", precizează IPJ Alba.

Poliţiştii atrag atenţia asupra pericolului reprezentat de incendierea vegetaţiei uscate.

 

Vizualizări: 3,529

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: