Politică

PSD: Mâine ne-am asuma conducerea Ministerului Energiei

Se agită spiritele în coaliția de guvernare. PSD a cerut o şedinţă de urgenţă după demisia lui Vasile Dîncu din postul de ministru al Apărării.

Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea a declarat, la RFI, că partidul şi-ar asuma conducerea Ministerului Energiei „şi mâine”, în condițiile în care pe surse circulă informația că social-democrații ar dori să dea Apărarea pentru Ministerul Energiei.

Întrebat dacă PSD își dorește acest portofoliu, deputatul Zetea a declarat: „Nu că-și dorește, PSD își dorește, sigur, oricare dintre domeniile importante care afectează astăzi economia României, și dorește să le conducă și PSD știe că are soluții mult mai bune decât are Virgil Popescu în conducerea Ministerului Energiei. Deci din acest punct de vedere, da, mâine ne-am asuma conducerea Ministerului Energiei, venind cu soluțiile pe care le spunem deja de doi ani de zile, venind cu o reglementare a pieței, stabilirea unui preț fix pe piața energiei, acum, în acest moment, preț care să ofere predictibilitate mediului economic, care astăzi, având în vedere volatilitatea prețului pe piață, nu poate să-și facă deloc un plan economic”, a spus Zetea.

Acesta a precizat că dacă președintele PSD ar obține acest minister de la PNL, „ar fi foarte bine, l-aș aplauda”.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a declarat marţi, despre schimbul de ministere, că nu crede că îşi permite cineva în momentul de faţă „o perioadă lungă de negocieri politice sau reaşezare sau schimburi la nivel guvernamental”.

Vizualizări: 897

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: