Actualitate

O nouă serie de angajări la CE Oltenia 

Complexul Energetic Oltenia ar putea face noi angajări, pe de o parte pentru a înlocui personalul care se pensionază, dar și pe cei angajați în luna mai, care nu s-au integrat. 

“Am avut selecția pentru cei 600 de salariați. Mulți dintre ei s-au integrat, dar există și personal care, după două zile, a zis că pleacă”, a explicat Daniel Burlan, managerul companiei. 

“În continuare facem o selecție a personalului care dorește să se angajeze. În perioada următoare, probabil la 1 iulie, vom avea iar o serie de angajări, să înlocuiască acel personal care a plecat la pensie. Dar, o mai spun încă o dată, vorbim de personal în producție, nu la birou, și care va fi angajat pe perioadă determinată, până la 31 decembrie”, a spus Burlan. 

Cele șase sute de angajări făcute acum câteva săptămâni nu au reușit să acopere nevoia de personal, a mai precizat Burlan: “Am angajat 600 de oameni, deja avem un minus de personal din cauza ieșirilor la pensie, în condițiile în care abia acum încep pensionările pe noua lege. Pe de altă parte, CE Oltenia își dorește să mențină în activitate oamenii de înaltă calificare, care au ieșit la pensie, dar nu pot fi înlocuiți”.

Salariații CE Oltenia care lucrează în producție beneficiază de o reducere a vârstei de pensionare de șase luni pentru fiecare an muncit în cariere miniere sau termocentrale.

Vizualizări: 4,395

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: