Social

Protest cu banderole albe în școlile din Gorj

Angajații din Educaţie pichetează, miercuri, la prânz, sediul Guvernului, cerând salarii decente, mai ales pentru personalul nedidactic.

În Gorj, în semn de protest, angajații, membri de sindicat din  școlile din județul Gorj, vor purta banderolă albă pe braț, spune prof. Simona Urluescu, președinta Sindicatului Liber din Învățământ Târgu Jiu.      

Acțiunea urmărește să atragă atenția asupra problemelor cu care se confruntă, în primul rând, personalul nedidactic, dar și personalul didactic, probleme generate de salarizarea nemotivantă. 

„Nu trebuie uitat că personalul nedidactic este singura categorie de bugetari care, nici în anul 2023, nu a atins nivelul salariilor de bază prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 pentru anul 2022. Salariile de bază ale personalului nedidactic se situează între 1.800-2.300 de lei, iar creșterea inflației (16.4% în luna decembrie 2022), concomitent cu creșterea prețurilor la produsele de bază și la utilități au condus la creșterea gradului de sărăcire”, spune Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.

În ceea ce priveşte salariile profesorilor, sindicaliştii afirmă că nu reflectă importanţa socială a muncii depuse.

Nici la ora actuală, personalul didactic și nedidactic nu beneficiază de sporurile pentru condițiile de muncă. Mai mult, deși sunt numeroase situații când se prestează muncă suplimentară, din cauza lipsei de personal, salariații nu sunt remunerați pentru munca suplimentară depusă, deși acordarea timpului liber corespunzător este imposibilă.

Vizualizări: 1,216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: