Social

Proiect al Ambulanței Gorj: centru de pregătire a personalului

În județul Gorj va funcționa un centru de pregătire a personalului din Serviciile Județene de Ambulanță! Acolo se vor putea perfecționa angajații din sistem, care lucrează într-unul din județele din Oltenia. Deocamdată, centrul este la nivel de proiect, iar conducerea SAJ Gorj intenționează să accese fonduri europene pentru realizarea investiției.

 

Un astfel de centru este absolut necesar. Acolo, medicii, asistenții și ambulanțierii vor putea participa la cursuri care le vor asigura o pregătire continuă, necesară la locul de muncă. 

„Anul viitor, Serviciul Județean de Ambulanță Gorj va accesa fonduri europene pentru reabilitarea completă a sediului de la Novaci în vederea funcționării în acel spațiu al unui centru de pregătire și formare continuă a personalului din serviciile de ambulanță, din Oltenia. La ședințele trimestriale, cu toți managerii de ambulanță, am observat că este un aspect care lipsește cu desăvârșire la nivelul României, motiv pentru care, cu siguranță, ce vom face la Gorj va fi un real succes și vom reuși să absorbim acești bani pe care ni-i dorim ca să realizăm investiția”, a afirmat Tiberiu Tătaru, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.  

În ultimele luni Serviciul Județean de Ambulanță Gorj a beneficiat de o serie de investiții, atât din fonduri proprii, cât și cu bani de la Ministerul Sănătății. S-au primit două ambulanțe noi, de tip A, pentru transport, s-au alocat bani pentru achiziția a două tărgi performante, care vor costa 30 de mii de lei, bucata, se va mai achiziționa un sterilizator, în valoare de aproximativ 100 de mii de lei și patru containere în care se vor depozita materialele sanitare și de curățenie. În plus, sediile substașiilor au fost reabilitate și modernizate.

 

Vizualizări: 1,864

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: