Social

Profesorii vor camere de pedeapsă pentru elevi! Părinții se opun

Părinții se opun propunerii făcute de profesori și acceptată de ministrul Educației. Nici reprezentanții sindicali din învățământ nu văd cu ochi buni o asemenea propunere.

Măsura pentru camerele de pedeapsă vine după ce un adolescent de 16 ani și-a rănit cu un cuţit o profesoară într-un liceu din Bucureşti.

"Cel care deranjează actul didactic este primit într-o sală. Nu contează care este acea sală, nu contează cum este numită acea sală, că este sală de detenție, că este sală de resurse educaționale, chiar nu are importanță.

Iar acolo, sub supraveghere a unui consilier școlar, se va discuta despre problema pe care a generat-o, astfel încât să conștientizeze că a comis o greșeală. Despre asta discutăm. Nu mă duc și bag copilul la izolator și nu se ocupă nimeni de el.

Pe mine mă interesează să-l conștientizez ca a comis o greșeală și să nu se mai repete greșeala respectivă. Şcolile trebuie să aibă posibilitatea și bineînțeles, și finanțare a corespunzătoare pentru angajarea consilierilor școlari" , a spus Marius Nistor, președintele sindicatelor din Educație.

 

 

 

 

Vizualizări: 1,202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: