Social

Profesorii sunt revoltați: Este bătaie de joc! Internaut: "Ușor, somităților, că voi ați distrus învățământul!" 

Este revoltă în rândul profesorilor din județul Gorj și nu numai! Aceștia sunt nemulțumiți și se consideră umiliți de Guvern din cauza condițiilor pe care trebuie să le respecte atunci când vor folosi voucherele pentru cariera didactică.

Dascălii sunt nevoiți să se limiteze doar la anumite produse, și acestea cumpărate numai din câteva locații partenere. În județul Gorj, de exemplu, se vor putea face achiziții doar din Flanco, patru librării din Târgu Jiu și un magazin din orașul Turceni.

 

În mediul online, pe grupurile destinate profesorilor, discuțiile sunt unele aprinse. Mulți dintre dascăli sunt hotărâți să nu folosească aceste „vouchere ale umilinței”. De partea cealaltă, așa cum deja ne-am obișnuit, nu au întârziat să apară și opiniile cititorilor, care critică reacțiile profesorilor. 

„Decât să profite altul de mine și să sifoneze niște bani din fonduri europene, mai bine las suma intactă și gata. Cică România este stat de drept, cu regim politic democratic, dar unde ți se limitează dreptul la libera alegere. Adică au ajuns să îmi spună de unde să cumpăr și ce anume sa cumpăr. Chiar nu înțeleg cum vine asta!”

"Sigur că da don prof, dar era mai bine când vindeați voucherele și cheltuiți banii pe nevoi personale? Ieși" 

„Condiția de a cumpăra echipament IT exclusiv de la Flanco mi se pare ceva inimaginabil si contrar oricăror reguli ce definesc o societate democratica. Pur si simplu te obliga sa cumperi din cel mai scump magazin din țară si sa alegi dintr-o gama redusa de produse”

„Asta e bataie de joc ridicata la rangul de arta! Astept reactia urgenta a sindicatelor!”

„Eu voi înapoia intact voucherul. Nu voi participa la acest jaf făcând vânzare unor firme fantoma care nu imi furnizează ceea ce am nevoie! Nu asta am solicitat eu prin greva din luna mai acceptând o diminuare a salariului cu peste 2000 de lei.”

"Ușor somitatilor, că voi ați distrus învățământul. De ce vă deranjează măsura? Că te obliga sa cumperi pe bune? " 

„Nesimțire maximă! Bătaie de joc! Luați de fraieri! Eu profesor de sport, ce sa iau de la librărie, de la papetărie?! Pai am nevoie de trening, adidași, fluier, ceas cu cronometru... dar trebuie să iau markere, să mă abonez la reviste futuriste, eventual recuzită pentru spectacole școlare, ba chiar ochelari VR!”

"ATI cheltuit banii aiurea și tot de la părinți cereți pentru necesarul clasei. Gata cu vaicareala…." 

Am ales doar câteva dintre reacțiile apărute pe paginile de facebook. Genii...multe genii...prea multe genii! 

 

Vizualizări: 1,873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: