Actualitate

Primii salariați ai CE Oltenia care au cerut pensionarea în instanță

Sindicatul “Energia” Rovinari a început, săptămâna trecută, să dea în judecată Casa de Pensii pentru că a respins dosarele de pensionare anticipată ale salariaților CE Oltenia, conform Legii 197/2021.

Președintele Constantin Mitrescu spune că, zilnic, îi parvin zeci de decizii de respingere de la membrii săi de sindicat. ”Casele de pensii fac acest abuz la ordinul Ministerului Muncii. Vin zeci de oameni pe zi, aduc copii după decizia de respingere” spune Mitrescu. Printre salariații care au făcut plângere se numără Daniel Dănilă, Ion Ijac, Valentin Draica, Mihai Scornea.

“Suntem primul sindicat care a demarat procese cu Casa de Pensii, pentru a ataca deciziile negative primite de membrii mei de sindicat, decizii care nu au luat în calcul Legea 197/2021. Casele de pensii fac un abuz colosal la ordinul ministrului Muncii”, a spus Mitrescu, precizând că vin zeci de plângeri în fiecare zi.

Mitrescu spune că deciziile sunt date ca și cum legea 197/2021 nu ar exista. “Ei nici nu amintesc de legea asta în deciziile de respingere”, a mai spus liderul sindical, care speră ca primii salariați să câștige procesele chiar în acest an. “Dacă se dovedește că a fost un abuz, mă îndrept și penal împotriva funcționarilor care ascultă de niște politruci”, a mai declarat Constantin Mitrescu.

Reamintim că minerii și energeticienii care au depus deja dosarele de pensionare în baza noii legi au primit decizii de respingere. Casele de pensii susțin că nu poate fi asimilată perioada lucrată până acum condițiilor speciale, pentru a fi aplicată reducerea de până la 13 ani a vârstei de pensionare, ci doar perioada lucrată după l8 august 2021, când a intrat în vigoare legea.

Vizualizări: 4,768

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: