Social

Primesc bani dacă deschid afaceri în Bustuchin

Primăria comunei Bustuchin din județul Gorj are în derulare un proiect menit să dezvolte mediul de afaceri. Zece localnici vor fi ajutați cu bani să își deschidă mici afaceri.

Finanțarea a fost obținută de primărie pentru cursuri de formare antreprenorială, la care au participat 40 de localnici. Cu toții lucrează acum la proiecte de afaceri, iar zece dintre acestea vor primi finanțare. 

”Au fost finalizate cursurile de formare antreprenorială și acum, sub îndrumarea unui consultat, aceștia fac proiectele pentru a-și deschide o afacere”, a declarat Marian Șindrinaru, managerul proiectului.

Sprijinul financiar este unul consistent. ”Fiecare proiect din cele 10 selectate va primi 25.000 de euro. Din ce am vorbit cu cei care vor să primească acești bani pentru a începe o afacere, s-au gândit să facă firme de pompe funebre, de termopane, de construcții, frizerie, atelier mecanic, firmă de sonorizare pentru evenimente și ceva pe gastronomie, cu pui la rotisor. Au trebuit să se axeze pe afaceri non agricole, asta a fost condiția de finanțare”, a mai spus Marian Șindrinaru.

În cadrul aceluiași proiect social implementat de autoritățile locale din comuna Bustuchin, anul viitor se vor organiza în comună cursuri de fochist, instalator apă-canal, lăcătuș, instalator, ospătar, îngrijitor și electrician. 

La aceste cursuri participă 130 de localnici fără posibilități materiale și care au probleme sociale.

Vizualizări: 3,555

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: