Eveniment

Primarul scapă de arest, dar are interdicții

Primarul din comuna gorjeană Albeni, Ionuț Silviu Stan, ar putea scăpa de arestul la domiciliu și să petreacă sărbătorile de iarnă departe de casă. 

Tribunalul Gorj a decis, luni, înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile. Decizia nu este definitivă.

Pe durata controlului judiciar, Stan trebuie să se prezinte la poliţie ori de câte ori este chemat și nu are voie să comunice „în mod direct sau indirect”, „pe orice cale”, cu martorii din dosar, mulți dintre ei fiind angajați ai Primăriei Albeni.

„În temeiul art. 215 alin. 3 C.pr.pen., atrage atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, se arată în minuta instanței.

Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare. 

Ionuț Silviu Stan a fost trimis în judecată pentru comiterea a patru infracţiuni de trafic de influenţă, pentru luare de mită, divulgarea și instigarea la divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Primarul este acuzat că a primit bani de la diverse persoane pentru a le angaja în cadrul primăriei, fie prin a interveni pe lângă comisia de concurs, fie prin a obţine subiectele şi rezolvarea acestora pentru persoanele respective.

 

 

Vizualizări: 1,571

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: