Social

Primarul le cere sătenilor să schimbe șeful obștii

Sunt alegeri la Obștea Peștișani, una dintre cele mai mari din România, care deține 12.000 de hectare de fond forestier și pășune alpină, pe raza județelor Gorj și Hunedoara.

Primarul din comuna gorjeană Peștișani, Cosmin Pigui, face un apel la membri să voteze un alt președinte. “Duminică, 18 decembrie 2022, se organizează alegeri la Obștea Peștișani. A doua instituție ca importanță pentru comunitatea noastră. Cel puțin așa ar trebui să fie. În Obștea Peștișani sunt membre circa 3000 de persoane, majoritatea cetățeni ai comunei noastre. Dintre aceștia, foarte mulți și-au manifestat nemulțumirea și îngrijorarea legate de modul discreționar și defectuos în care este administrată una dintre cele mai puternice obști, obștea noastră”, a scris primarul Pigui pe pagina de socializare.

Pigui invocă rezultatele financiare slabe ale obștii: “Obștea Peștișani este o obște puternică prin averea pe care o deține, dar extrem de slabă prin prisma rezultatelor financiare atât pentru ea ca instituție, dar mai ales pentru noi, coproprietarii. Teoretic suntem foarte bogați, dar practic suntem cei mai săraci coproprietari de obște. Cei mai săraci din coproprietarii obștilor din Gorj. Adică, dividendele cele mai mici și prețurile cele mai mari la lemn pentru coproprietari”.

Între Pigui și președintele obștii sunt conflicte mai vechi. Obștea este condusă de Ion Poenaru. “Tocmai de aceea, ca primar al Comunei Peștișani, dar și în calitate de coproprietar, cunoscând foarte bine ceea ce se întâmplă la Obște și cum este condusă, am obligația de a lua atitudine. Eu personal consider că această conducere, în totalitatea sa, președinte și Consiliu Director, trebuie înlăturată.

În statutul Obștii este consemnat foarte clar: cei care conduc cu rea credință sau fac acte ilegale trebuie înlăturați. Statutul, care este Biblia Obștei, și legile acestei țări, trebuie să prevaleze.

Dacă vreți drepturi corecte și dividende echitabile, trebuie să veniți duminică la ora 10.00 la sediul Obștei Peștișani să votați și să nu plecați până la final”, este apelul primarului.

Acesta atrage atenția asupra faptului că, potrivit statutului legal al Obștii Peștișani, înregistrat la Judecătoria Târgu Jiu, au drept de vot și participare la această ședință doar coproprietarii, nu rudele sau angajații.

 

Vizualizări: 1,758

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: