Social

Primarul Filip, voluntar în Pădurea Colorată

„Pădurea colorată” de la Poienari - Gorj este revopsită în aceste zile de voluntari. Alături de artistul Mihai Țopescu se află și primarul orașului Rovinari, Robert Filip, care a venit aici cu peste 20 de voluntari, inclusiv fotbaliștii care au fost în cantonament la Horezu.

Și Alex Ducu, patronul de la „Căsuța Răsturnată” și „Castelul Vrăjitoarelor”, participă la acțiune. El spune că nu ar fi avut atât de mulți vizitatori, dacă nu ar fi existat pădurea colorată.

O pădure aflată între Alimpești și Poienari, pe DN 67, nu departe de intersecția cu Transalpina, și-a schimbat complet înfățișarea acum șase ani, după ce sute de copaci au fost vopsiți de artistul plastic Mihai Țopescu. Acesta a dorit astfel să atragă atenția asupra defrișărilor ilegale care se produc an de an în România, artistul nefiind adeptul manifestărilor violente sau al protestelor de stradă.

Mihai Țopescu s-a născut la Țicleni, Gorj, în anul 1956. In perioada 1977 – 1981 a urmat Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu", Cluj-Napoca, România; iar in anul 1985 a absolvit Academia Kunst Baden, Viena, Austria.

Artistul Mihai Ţopescu si-a inceput cariera ca designer al fabricii de sticlă din Târgu-Jiu, care era, la acel moment, una dintre cele mai bune din Europa. Sub conducerea lui, au fost create linii de produse care s-au bucurat de succes și recunoaștere atât la târgurile de profil, cât și din punct de vedere comercial.

 

 

 

Vizualizări: 1,189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: