Politică

Primarul care nu poate vorbi cu salariații primăriei

Tribunalul Gorj a decis astăzi să mențină controlul judiciar în ceea ce îl privește pe primarul din comuna gorjeană Albeni, Ionuț Silviu Stan, acuzat de fapte de corupție. Într-un alt dosar, Tribunalul Gorj a respins cererea primarului Stan de modificare a condițiilor impuse prin controlul judiciar.

La Albeni s-a creat o situație imposibilă, în sensul că o instanță a Curții de Apel Craiova a decis că Stan poate reveni în funcția de primar după cele câteva luni de arest, deși are interdicție de a lua legătura cu martorii din dosar, majoritatea salariați ai primăriei.

Stan s-a ales cu dosar penal pentru mai multe acuzații. Procurorii au stabilit că, în luna august 2018, primarul a pretins suma de 3.000 de euro pentru a angaja o persoană la Primăria comunei Albeni în funcţia de asistent medical comunitar.

Anchetatorii au mai precizat că, în data de 21 iulie 2020, primarul a pretins de la asistenţii medicali comunitari şi de la asistentul social din cadrul Primăriei Albeni, o sumă de bani, fără a preciza cuantumul pe care l-a lăsat la aprecierea acestora, pentru a întocmi deciziile pentru acordarea stimulentului de risc şi a semna documentele înaintate Direcţiei de Sănătate Publică Gorj pentru finanţare. Primarul a primit o săptămână mai târziu suma de 2.000 de lei. 
 
Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a mai precizat că la data de 1 decembrie 2020 primarul a pretins şi a primit suma de 12.000 de lei pentru a interveni pe lângă comisia de concurs pentru a-l declara admis pe bărbatul care i-a dat banii la concursul organizat pentru ocuparea postului de buldoexcavatorist în cadrul Primăriei. 
 
De asemenea, primarul a mai fost trimis în judecată deoarece în decembrie 2020 a primit 3.500 de euro pentru a interveni pentru angajarea unei persoane în postul de şef Serviciu VSU în cadrul Primăriei Albeni, edilul cerându-i secretarului comisiei de concurs să trimită subiectele şi rezolvarea acestora. 
 
Procurorii au mai stabilit că la fel procedase primarul şi în noiembrie 2017, pentru angajarea unei persoane în postul de consilier agricol, el primind atunci 5.500 de lei.  

Deși nu are voie să vorbească cu toți acești salariați, primarul Stan a revenit în funcție.

Vizualizări: 1,821

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: