Social

Primarii gorjeni își pun speranțe în Zona Metropolitană

Zece localități din Gorj s-au asociat în vederea atragerii de fonduri europene. Vorbim de Zona Metropolitană Târgu Jiu.

Din asociație fac parte municipiul Târgu Jiu, orașul Bumbești Jiu și comunele Arcani, Bălești, Bălănești, Dănești, Drăguțești, Lelești, Scoarța, Stănești.

Primarul din comuna Bălănești, Ovidiu Pungan, este sigur că localitățile vor putea să atragă mai ușor fonduri europene. “Am văzut cu toții că, în formă asociativă, lucrurile se pot rezolva mult mai repede”, a spus Pungan.

Comuna Bălănești ar vrea fonduri pentru revigorarea agriculturii, realizarea de plantații de vie, pomi fructiferi și crearea de centre de procesare a fructelor. Primarul Ovidiu Pungan a spus că nu sunt de neglijat nici investițiile în infrastructură.

Judecătoria Târgu Jiu a admis înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Târgu Jiu. “Constată îndeplinite condiţiile legale de formă şi de fond privind înfiinţarea şi funcţionarea Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Tg Jiu şi dobândirea de către aceasta a personalităţii juridice. După rămânerea definitivă a prezentei încheieri se vor face menţiunile cuvenite în Registrul Special ţinut în acest scop la Judecătoria Tg-Jiu. Cu apel în termen de 5 zile de la comunicare”, este decizia instanței din 9 noiembrie, care nu a fost apelată.

Vizualizări: 1,481

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: