Actualitate

Primăria, obligată să îi dea salariul pe trei ani

O primărie din județul Gorj este obligată de instanța de judecată să îi dea secretarului juridic salariile pe trei ani în urmă, dar și zece mii de lei daune morale.

Este vorba de Primăria Crușeț. Secretarul Bogdan Nicola a fost suspendat din funcție în 2017, după ce a fost trimis în judecată într-un dosar instrumentat de DNA în legătură cu acordarea ilegală de subvenții APIA. Trei ani mai târziu, judecătorii l-au achitat, primăria l-a reangajat, dar acesta vrea și salariile pentru perioada în care a fost suspendat.

În primă instanță, a câștigat procesul. „Admite acţiunea. Obligă pârâta să plătească reclamantului toate drepturile salariale de care acesta ar fi beneficiat, dacă nu ar fi fost suspendat din funcţia publică, în perioada 15 august 2017 - 27 iulie 2020, actualizate cu indicele de inflaţie şi cu dobânda legală aferentă până la data plăţii efective, precum şi celelalte drepturi salariale restante, aferente anului 2017, dacă nu au fost deja plătite acestuia până la pronunţarea prezentei sentinţe. Obligă pârâta la 10.000 lei daune morale către reclamant”, se arată în sentința din 25 iunie a Tribunalului Gorj.

 

Vizualizări: 2,699

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: