Ultima oră

Primar trimis în judecată de DNA

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, aflat în arest preventiv pentru fapte de corupție, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ion Georgescu se află în arest preventiv din 5 octombrie, fiind prins în flagrant când restituia o mită de 10 mii de euro. 

„În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion (...) ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranşă de 10.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Spitalului Orăşenesc Mioveni, pentru ca aceştia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic. Restul banilor urmau să fie remişi primarului, conform înţelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală. Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reuşit să-şi ţină promisiunea făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior”, potrivit DNA. 

Pe 4 octombrie, în sediul Primăriei Mioveni, Georgescu i-ar fi remis martorului suma de bani menţionată, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii. 

Vizualizări: 710

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: