Politică

Primar: Se fac restructurări la muncitori, nu în birouri

Primarul din Cătunele, Florinel Țuilă, crede că restructurarea de personal din Complexul Oltenia e gândită mai mult pentru oamenii din producție nicidecum pentru cei care lucrează la birouri. Edilul crede că mulți oameni vor fi nevoiți să plece la muncă în străinătate după ce va dispărea mineritul. 

Florinel Țuilă a declarat la un post local de radio că se așteaptă să rămână în cariere și termocentrale o mie de oameni și în birouri de două ori mai mult.

"Se fac restructurări la muncitori, nu la birouri. La un moment dat, vor fi două mii de personal TESA și o mie de muncitori. E sigur că acolo se va ajunge. Nu cred că mai preocupă pe cineva dispariția a mii de locuri de muncă din județ. Merg la muncă în străinătate mulți oameni. Cu timpul, vor veni și firme în Gorj, după forța de muncă", a declarat primarul din Cătunele, Florinel Țuilă, într-un interviu la Radio Infinit.

În prezent, compania are circa șapte mii de salariați pe durată nedeterminată și încă două mii care au contracte de muncă până la jumătatea acestui an.

Potrivit planului de restructurare, compania energetică va rămâne, din 2026, cu aproximativ 4.500 de salariați. Iar până în anul 2030, vor mai fi păstrați circa 2.600. Rămâne de văzut dacă planurile puse pe hârtie vor fi și respectate.

Vizualizări: 1,268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: